Izgleda da pristupate ovoj stranici koristeći Internet Explorer 6. Ovaj pregledač je zastareo.
Za bezbednije i pouzdanije korišćenje i pregledanje, preporučuje se da nadogradite svoj pregledač na jednu od sledećih verzija:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

E‑M5 MARK II

Najmoćnija stabilizacija slike
 • OM-D kvalitet video zapisa
 • Najkompaktniji u svojoj klasi
 • Otporan na prašinu, prskanje vodom i smrzavanje

TG‑4

Ekstremne situacije. I slike od kojih zastaje dah.
 • Izuzetna brzina objektiva
 • Napredno makro snimanje
 • Paleta dodatne opreme

SH‑2

I jasnoća i lepota
 • Vrhunski dizajn – prefinjeni osećaj
 • Stabilizacija slike po 5 osa za super oštre slike
 • Napredno noćno snimanje

E‑M1

Izrađen da nadmaši D‑SLR modele
 • Kućište savršenih dimenzija
 • DUAL FAST AF za brzinu i preciznost
 • Izuzetan dizajn i upotrebljivost

STYLUS 1S

Najbolje performanse u klasi
 • Inovativne tehnologije
 • Napredna podešavanja
 • Intuitivne kontrole

Istražite svet
Olympus fotoaparata

OM-D

Izrađeni za savršenstvo u preciznosti, brzini, kreativnosti i kvalitetu slike - uz retro dizajn.

Detaljnije

PEN

Stilizovani i laki za nošenje, opremljeni SLR performansama i izmenjivim objektivima.

Detaljnije

STYLUS

Male dimenzije, sjajne funkcije: ovde ćete pronaći kompaktni fotoaparat koji odgovara svakoj prilici.

Detaljnije

OBJEKTIVI

Impresivna paleta zum, makro i osnovnih objektiva - za sve vaše kreativne potrebe.

Detaljnije

Posebni uslovi ponekad zahtevaju posebne dodatke. Olympus dodatna oprema - pravo rešenje za svaku situaciju.

Možda će vas zanimati

Najnovije vesti Pogledajte u pres centru

Sve vesti

 • NOVO

  16.04.2015

  Nova verzija firmvera za E-M5 MarkII

  Dostupna je verzija 1.1 firmvera za E-M5 MarkII.

  Detaljnije
 • NOVO

  13.04.2015

  STYLUS 1s ukoro u Evropi

  Olympusov vodeći kompaktni model i dobitnik prestižne Red Dot nagrade osvežen je novim objektivom i dizajnom koji ga čini još lepšim, jednostavnijim za upotrebu i lakšim za držanje. Novi STYLUS 1s donosi najnoviji STYLUS 1 firmver, koji poboljšava stabilnost u radu i omogućava kompatibilnost sa širokougaonim objektivom koji ima jop veći žižni opseg uz konstantno osvetljenu 1:2.8 blendu, i impresivan širokougaoni potencijal od 22.4 mm* koji u telefoto položaju dostiže 510 mm* (*ekviv. 35 mm). Ovaj novi model će se pojaviti u prodaji početkom leta.

  Detaljnije
 • NOVO

  13.04.2015

  Novi TOUGH TG-4 osvetljava čak i mračne dubine

  Ljubitelji ekstremnih sportova nisu jedini koji vole izdržljive fotoaparate – novi vodeći model iz serije STYLUS TOUGH će privući svakoga ko provodi puno vremena na otvorenom i želi da zabeleži svoja iskustva u vrhunskom kvalitetu, u svakom okruženju, i bez brige o zdravlju uređaja i količini svetla. Olympus TG-4 je moćni svestrani fotoaparat opremljen impresivnim super-svetlim 4x optičkim zumom (25-100 mm*) sa maksimalnom blendom od 1:2.0 u širokougaonom položaju zuma (*ekviv. 35 mm). Tu je i Variable Macro sistem sa četiri režima rada, jedinstvena funkcija Focus Stacking koja pravi jedinstvene makro fotografije sa izuzetnom dubinskom oštrinom. Roniocima će biti posebno interesantna nova podvodna HDR funkcija, kao i ugrađeni manometar. Sve šira porodica posebnog TOUGH pribora omogućava slikanje u zaista ekstremnim uslovima – sportskim ili geografskim. U prodaji će biti od maja 2015.

  Detaljnije
 • NOVO

  11.03.2015

  SH-2: Obavezan za uspomene

  Najlepše fotografije nastaju upravo u neočekivanim trenucima, ali se oni retko kad dešavaju pod savršenim svetlosnim uslovima, a i radosnu decu je teško obuzdati kako bi stajala mirno dok vi podesite fotoaparat. Zato je Olympus svom novom kompaktnom modelu Stylus SH-2 podario vrhunsku tehnologiju koja je potrebna da bi se napravile slike i video zapisi u deliću sekunde – brzo, lako, pa čak i po mraku. Ovaj fotoaparat donosi kvalitet koji nećete izvući iz telefona, i to bez potrebe čak i za najmanjim fotografskim umećem. Pored toga, Olympus mu je dao sjajan izgled i kompaktno, lagano kućište. Kombinacija teksture nalik na kožu i polu-retro metalnog kućišta daje SH-2 taj neodoljivi izgled koji osvaja u svakoj situaciji i uklapa se u svaki stil – neobavezni ili šik. Na rođendanskoj žurci pod svetlošću sveća ili na plaži pod sjajem zvezda, program za snimanje Noćni prizor uzima i poslednji foton lošeg osvetljenja i pretvara ga u sjajnu sliku. Sistem za stabilizaciju slike po 5 osa dolazi sa vrhunskih Olympus fotoaparata i parira podrhtavanju kamere mnogo efikasnije nego oni ugrađeni u uporedive modele. Ovo je od presudne važnosti kada slikate krupne planove moćnim 24x optičkim zumom, ili kad snimate film iz ruke po noći. Naravno, SH-2 poseduje Wi-Fi vezu koja mu omogućava da prebaci slike na pametni telefon, i poseduje sve one kreativne dodatke, funkcije i kontrole koje i očekujete od pravog Olympus fotoapata.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Lakši teret i oštrija slika, uz najmoćniji sistem za stabilizaciju

  Novi OM-D E-M5 Mark II pretvara fotoaparat u sofisticiranu alatku za spontanog kreativnog fotografa i ljubitelja video snimaka, uz profesionalni izgled i osećaj koji daje oprema vrhunske klase. Prva generacija E-M5 dala je ambicioznim fotografima mogućnost da dosegnu kvalitet slike koji je bio rezervisan za D-SLR modele – bez potrebe za stativom ili drugom kabastom opremom. Ključa komponenta svega ovoga bio je lagan i kompaktan dizajn, i jedinstveni sistem za stabilizaciju slike po 5 osa. Olympus je dodatno razvio ovaj sistem za model E-M5 Mark II, kog krasi trenutno najmoćniji na svetu sistem za stabilizaciju slike. Poboljšanja u kompenzaciji podrhtavanja odgovaraju 5 koraka većoj brzini zatvarača, a to u prevodu znači izuzetan kvalitet slike po slabom ssvetlu. Ovome odgovara i kvalitet izrade kućišta koje je otporno na sve vremenske uslove. U kombinaciji sa izuzetno brzim autofokusom i sistemom za stabilizaciju, kompaktni, lagani dizajn čitavog fotoaparata i seta objektiva čini ga idealnim za snimanje subjekata na otvorenom i pod svim uslovima. Novi OM-D E-M5 Mark II je dostupan od kraja februara.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Svestrani zum - bolji za sve

  Kada vam fotografija nije posao već hobi bez kog ne možete, potrebna vam je oprema koja dobro izgleda, nudi maksimalne performanse po jedinici zapremine, a takođe poseduje i vrhunsku svestranost i agilnost. Druga generacija Olympus telefoto zum objektiva M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II nudi upravo to – zahvaljujući unapređenom dizajnu i Olympus ZERO zaštitnom sloju koji donosi poboljšanja u optičkom kvalitetu. Majstori iz fabrike M.ZUIKO dodali su ovom objektivu i izdržljivost za sve vremenske uslove i tako unapredili tradicionalne prednosti 14-150mm serije – kako bi se što bolje uklopio uz svoje nove partnere iz Olympusove nagrađivane serije fotoaparata OM-D. Baš kao njegov fleksibilni prethodnik, i ovaj novi objektiv je lagan i kompaktan. compact. Pojaviće se u prodaji krajem februara 2015 po ceni od € 649 (odnosno, u odgovarajućem iznosu u drugim valutama).

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Spreman je novi TOUGH - sa najširim objektivom

  Novi Olympus Tough TG-860 donosi ljubiteljima akcije na otvorenom upravo ono što im je potrebno – ultra-širokougaoni objektiv, upravljanje jednom rukom, pokretljivi LCD prilagođen slikanju selfija i opcionalne dodatke za pričvršćivanje na telo. Kad jurite nizbrdo na biciklu ili klizite kroz vazduh na zmaju, potreban vam je širokougaoni objektiv da uvatite celu sliku – naročito ako vam je slobodna samo jedna ruka i imate samo jednu priliku da napravite onu pravu sliku. Zato je Olympus opremio novi STYLUS Tough TG-860 najširim širokougaonim objektivom koji je trenutno dostupan u klasi kompaktnih fotoaparata (21-105mm*). Tu je i par dugmadi okidača – da zavisnici od adrenalina mogu u letu da naprave savršeno oštre fotografije, video snimke u različitim formatima i selfije bez izobličenja - sa rukavicama ili bez njih, levom ili desnom rukom. TG-860 će se pojaviti sredinom marta.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Za peticu! Peti M.ZUIKO Pro objektiv je na radaru

  2015 donosi peti po redu objektiv u nagrađivanoj seriji Olympus M.ZUIKO PRO, koji predstavlja kombinaciju pravih profesionalnih performansi i kompaktnog, laganog dizajna Micro Four Thirds fotoaparata. Svetao objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Riblje oko 1:1.8 PRO će se naći pored drugih PRO modela koji dolaze na tržište ove godine – u pripremi su širokougaoni zum objektiv i super telefoto zum sa fiksnom žižnom daljinom. Olympusova elitna PRO serija trenutno nudi dva objektiva. Svi M.ZUIKO PRO objektivi su izrađeni prema najvišim standardima, spremni da donesu najviši kvalitet koji je ikada postigla Olympus optička oprema.

  Više informacija o M.ZUIKO

Novi proizvodi

 • NOVO

  13.04.2015

  STYLUS 1s ukoro u Evropi

  Olympusov vodeći kompaktni model i dobitnik prestižne Red Dot nagrade osvežen je novim objektivom i dizajnom koji ga čini još lepšim, jednostavnijim za upotrebu i lakšim za držanje. Novi STYLUS 1s donosi najnoviji STYLUS 1 firmver, koji poboljšava stabilnost u radu i omogućava kompatibilnost sa širokougaonim objektivom koji ima jop veći žižni opseg uz konstantno osvetljenu 1:2.8 blendu, i impresivan širokougaoni potencijal od 22.4 mm* koji u telefoto položaju dostiže 510 mm* (*ekviv. 35 mm). Ovaj novi model će se pojaviti u prodaji početkom leta.

  Detaljnije
 • NOVO

  13.04.2015

  Novi TOUGH TG-4 osvetljava čak i mračne dubine

  Ljubitelji ekstremnih sportova nisu jedini koji vole izdržljive fotoaparate – novi vodeći model iz serije STYLUS TOUGH će privući svakoga ko provodi puno vremena na otvorenom i želi da zabeleži svoja iskustva u vrhunskom kvalitetu, u svakom okruženju, i bez brige o zdravlju uređaja i količini svetla. Olympus TG-4 je moćni svestrani fotoaparat opremljen impresivnim super-svetlim 4x optičkim zumom (25-100 mm*) sa maksimalnom blendom od 1:2.0 u širokougaonom položaju zuma (*ekviv. 35 mm). Tu je i Variable Macro sistem sa četiri režima rada, jedinstvena funkcija Focus Stacking koja pravi jedinstvene makro fotografije sa izuzetnom dubinskom oštrinom. Roniocima će biti posebno interesantna nova podvodna HDR funkcija, kao i ugrađeni manometar. Sve šira porodica posebnog TOUGH pribora omogućava slikanje u zaista ekstremnim uslovima – sportskim ili geografskim. U prodaji će biti od maja 2015.

  Detaljnije
 • NOVO

  11.03.2015

  SH-2: Obavezan za uspomene

  Najlepše fotografije nastaju upravo u neočekivanim trenucima, ali se oni retko kad dešavaju pod savršenim svetlosnim uslovima, a i radosnu decu je teško obuzdati kako bi stajala mirno dok vi podesite fotoaparat. Zato je Olympus svom novom kompaktnom modelu Stylus SH-2 podario vrhunsku tehnologiju koja je potrebna da bi se napravile slike i video zapisi u deliću sekunde – brzo, lako, pa čak i po mraku. Ovaj fotoaparat donosi kvalitet koji nećete izvući iz telefona, i to bez potrebe čak i za najmanjim fotografskim umećem. Pored toga, Olympus mu je dao sjajan izgled i kompaktno, lagano kućište. Kombinacija teksture nalik na kožu i polu-retro metalnog kućišta daje SH-2 taj neodoljivi izgled koji osvaja u svakoj situaciji i uklapa se u svaki stil – neobavezni ili šik. Na rođendanskoj žurci pod svetlošću sveća ili na plaži pod sjajem zvezda, program za snimanje Noćni prizor uzima i poslednji foton lošeg osvetljenja i pretvara ga u sjajnu sliku. Sistem za stabilizaciju slike po 5 osa dolazi sa vrhunskih Olympus fotoaparata i parira podrhtavanju kamere mnogo efikasnije nego oni ugrađeni u uporedive modele. Ovo je od presudne važnosti kada slikate krupne planove moćnim 24x optičkim zumom, ili kad snimate film iz ruke po noći. Naravno, SH-2 poseduje Wi-Fi vezu koja mu omogućava da prebaci slike na pametni telefon, i poseduje sve one kreativne dodatke, funkcije i kontrole koje i očekujete od pravog Olympus fotoapata.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Lakši teret i oštrija slika, uz najmoćniji sistem za stabilizaciju

  Novi OM-D E-M5 Mark II pretvara fotoaparat u sofisticiranu alatku za spontanog kreativnog fotografa i ljubitelja video snimaka, uz profesionalni izgled i osećaj koji daje oprema vrhunske klase. Prva generacija E-M5 dala je ambicioznim fotografima mogućnost da dosegnu kvalitet slike koji je bio rezervisan za D-SLR modele – bez potrebe za stativom ili drugom kabastom opremom. Ključa komponenta svega ovoga bio je lagan i kompaktan dizajn, i jedinstveni sistem za stabilizaciju slike po 5 osa. Olympus je dodatno razvio ovaj sistem za model E-M5 Mark II, kog krasi trenutno najmoćniji na svetu sistem za stabilizaciju slike. Poboljšanja u kompenzaciji podrhtavanja odgovaraju 5 koraka većoj brzini zatvarača, a to u prevodu znači izuzetan kvalitet slike po slabom ssvetlu. Ovome odgovara i kvalitet izrade kućišta koje je otporno na sve vremenske uslove. U kombinaciji sa izuzetno brzim autofokusom i sistemom za stabilizaciju, kompaktni, lagani dizajn čitavog fotoaparata i seta objektiva čini ga idealnim za snimanje subjekata na otvorenom i pod svim uslovima. Novi OM-D E-M5 Mark II je dostupan od kraja februara.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Svestrani zum - bolji za sve

  Kada vam fotografija nije posao već hobi bez kog ne možete, potrebna vam je oprema koja dobro izgleda, nudi maksimalne performanse po jedinici zapremine, a takođe poseduje i vrhunsku svestranost i agilnost. Druga generacija Olympus telefoto zum objektiva M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II nudi upravo to – zahvaljujući unapređenom dizajnu i Olympus ZERO zaštitnom sloju koji donosi poboljšanja u optičkom kvalitetu. Majstori iz fabrike M.ZUIKO dodali su ovom objektivu i izdržljivost za sve vremenske uslove i tako unapredili tradicionalne prednosti 14-150mm serije – kako bi se što bolje uklopio uz svoje nove partnere iz Olympusove nagrađivane serije fotoaparata OM-D. Baš kao njegov fleksibilni prethodnik, i ovaj novi objektiv je lagan i kompaktan. compact. Pojaviće se u prodaji krajem februara 2015 po ceni od € 649 (odnosno, u odgovarajućem iznosu u drugim valutama).

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Spreman je novi TOUGH - sa najširim objektivom

  Novi Olympus Tough TG-860 donosi ljubiteljima akcije na otvorenom upravo ono što im je potrebno – ultra-širokougaoni objektiv, upravljanje jednom rukom, pokretljivi LCD prilagođen slikanju selfija i opcionalne dodatke za pričvršćivanje na telo. Kad jurite nizbrdo na biciklu ili klizite kroz vazduh na zmaju, potreban vam je širokougaoni objektiv da uvatite celu sliku – naročito ako vam je slobodna samo jedna ruka i imate samo jednu priliku da napravite onu pravu sliku. Zato je Olympus opremio novi STYLUS Tough TG-860 najširim širokougaonim objektivom koji je trenutno dostupan u klasi kompaktnih fotoaparata (21-105mm*). Tu je i par dugmadi okidača – da zavisnici od adrenalina mogu u letu da naprave savršeno oštre fotografije, video snimke u različitim formatima i selfije bez izobličenja - sa rukavicama ili bez njih, levom ili desnom rukom. TG-860 će se pojaviti sredinom marta.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Za peticu! Peti M.ZUIKO Pro objektiv je na radaru

  2015 donosi peti po redu objektiv u nagrađivanoj seriji Olympus M.ZUIKO PRO, koji predstavlja kombinaciju pravih profesionalnih performansi i kompaktnog, laganog dizajna Micro Four Thirds fotoaparata. Svetao objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Riblje oko 1:1.8 PRO će se naći pored drugih PRO modela koji dolaze na tržište ove godine – u pripremi su širokougaoni zum objektiv i super telefoto zum sa fiksnom žižnom daljinom. Olympusova elitna PRO serija trenutno nudi dva objektiva. Svi M.ZUIKO PRO objektivi su izrađeni prema najvišim standardima, spremni da donesu najviši kvalitet koji je ikada postigla Olympus optička oprema.

  Više informacija o M.ZUIKO
 • 15.09.2014

  Portabl je postalo profesionalno

  Za sve veći broj profesionalnih fotografa, Olympus predstavlja brend prvog izbora kada je reč o for super-portabl sistemskim fotoaparatima i objektivima koji su izrađeni prema profesionalnim standardima i otporni na sve vremenske prilike. Nova srebrna verzija legendarnog modela OM-D E-M1 dolazi sa preinstaliranom verzijom firmvera 2.0 koja donosi funkcije Digital Shift i Live Composite. Fotografi sa profesionalnim ambicijama će biti podjednako zadovoljni i prelepim srebrnim kućištem E-M1.

  Detaljnije

Nove verzije firmvera

 • NOVO

  16.04.2015

  Nova verzija firmvera za E-M5 MarkII

  Dostupna je verzija 1.1 firmvera za E-M5 MarkII.

  Detaljnije
 • NOVO

  05.02.2015

  Novi firmver za vodeći model OM-D E-M1

  The new firmware upgrade v3.0 for the OM-D E-M1 that adds two new features to the award-winning camera’s flagship specifications. The upgrade comes with 9-fps sequential autofocus on top of the OM-D’s benchmark Dual Brz AF, refokusiranje u svakom kadru kako bi se napravile savršeno oštre slike bez imalo zamućenja. Zato je E-M1, pored ostalog, kompatibilan i sa najnovijom verzijom aplikacije OI.Share (v2.5), koja obezbeđuje Live View kontrolu za vreme video snimanja preko pametnog telefona povezanog WiFi-mrežom. Nadogradnja je dostupna besplatno od 24. februara 2015preko programa Olympus Digital Camera Updater.

  Detaljnije
 • NOVO

  29.01.2015

  Nova verzija firmvera za E-PL7

  Dostupna je verzija 1.2 firmvera za E-PL7.

  Detaljnije
 • NOVO

  15.01.2015

  Nova verzija firmvera za STYLUS-1 donosi veći žižni opseg

  Olympus je pripremio sveobuhvatnu nadogradnju firmvera koja dodatno unapređuje specifikacije kompaktnog fotoaparata STYLUS 1. Nadogradnja firmvera v2.0 donosi dobitniku Red Dot nagrade za dizajn za 2014. godinu povećani žižni opseg, i povećava njegov širokougaoni potencijal na 22.4mm*. Pored toga, novi firmver donosi vlasnicima STYLUS 1 kreativni potencijal Time Lapse fotografije i snimanja u intervalu - režima snimanja koji su se pokazali izuzetno popularnim kod korisnika vodećih modela Olympus OM-D fotoaparata. Brojna druga unapređenja uključuju i kompatibilnost sa aplikacijom OI.Share v2.5, koja donosi daljinsko okidanje preko pametnog telefona. Novi firmver možete besplatno preuzeti preko programa Olympus Digital Camera Updater.

  Detaljnije
 • NOVO

  15.01.2015

  Nova verzija firmvera za M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ

  Dostupna je verzija 1.3 firmvera za M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ.

  Detaljnije
 • NOVO

  09.12.2014

  Nova verzija firmvera za M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO

  Dostupna je verzija 1.1 firmvera za M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO.

  Detaljnije
 • NOVO

  13.11.2014

  Ažuriranje firmvera za asortiman fotoaparata Olympus PEN i OM-D

  Za naš najnoviji objektiv profesionalne klase M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO možete očekivati izvanredne performanse. Ako ste vlasnik jednog od sledećih fotoaparata, možete čak poboljšati njegove performanse ažuriranjem na najnoviji firmver za fotoaparat. (E-PM1, E-PM2, E-P3, E-PL3, E-P5, E-PL5, E-PL6, E-PL7, E-M1, E-M5 i E-M10). Kliknite na link na našu stranicu Preuzimanje u nastavku i izaberite svoj fotoaparat sa liste proizvoda.

  Detaljnije
 • 20.11.2014

  Nova verzija firmvera za E-M1

  Dostupna je verzija 2.2 firmvera za E-M1.

  Detaljnije